От 17 февруари всички електронни услуги, предоставяни от НАП, ще

...
От 17 февруари всички електронни услуги, предоставяни от НАП, ще
Коментари Харесай

Обновете си браузърите, ако искате да ползвате е-услугите на НАП

От 17 февруари всички електронни услуги, предоставяни от Национална агенция за приходите, ще бъдат налични само, посредством потреблението на криптографски транспортен протокол от така наречен версия 1.2 /TLSv1.2./, който се поддържа от новите версии на най-популярните браузъри. Целта за въвеждането на този протокол е повишение на сигурността при обмена на данни сред Националната организация за приходите с клиентите й, както и обезпечаване на спомагателна отбрана на информацията, оповестяват от Национална агенция за приходите.

От данъчната администрация осведомят, че за безпроблемното потребление на е-услугите на Национална агенция за приходите след тази дата е належащо да имате компютър с конфигуриран програмен продукт за работа с електронен автограф - Windows 8; 8.1(преустановена общоприета поддръжка на 9 януари 2018 година с налична разширена поддръжка до 10 януари 2023 г.); Windows 10 (32bit и 64bit), Linux (32bit и 64bit) или OSX (64bit), да разполагате с Web браузър: Internet Explorer/Edge, Гугъл Chrome или Mozilla Firefox в настоящи версии, поддържащи TLS 1.2, както и с Java, версия 8.х.

На 14 януари т.г. Microsoft спря поддръжката на операционна система Windows 7, което значи, че компютърът продължава да работи, само че е по-уязвим към рисковете за сигурността и злотворен код, тъй като към този момент не получава актуализации на софтуера, в това число актуализации за сигурност от Microsoft. Възможно е, работата с Windows 7 от средата на януари 2020 година, да води до усложнения при потреблението и на електронните услуги на Национална агенция за приходите.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР