От 16 юли започва пренареждането на жълтите павета по бул.

...
От 16 юли започва пренареждането на жълтите павета по бул.
Коментари Харесай

Започва пренареждането на жълтите павета по бул. „Цар Освободител"

От 16 юли стартира пренареждането на жълтите павета по бул. „ Цар Освободител " в сектора сред бул. „ Васил Левски " и ул. „ 15-ти ноември " и придвижването в този права се затваря. Алтернативните направления за придвижване са бул. „ Васил Левски " в посока бул. „ Патриарх Евтимий ", бул. „ Дондуков ", бул. „ Сливница " и ул. „ Оборище ", уточни Ангел Джоргов.

Забраняват се престоят и паркирането на пътни транспортни средства на североизточната дъга на пл. „ Св. Александър Невски " сред ул. „ Оборище " и ул. „ Дунав ".

„ Пренареждането на проблематичния секторът от бул. „ Цар Освободител " е за сметка на фирмата- реализатор „ Трейс Груп ". Общата му повърхност е 2000 кв. м., а цената с труд и материали е 206 хи. лева, които не са заплатени от общината ", уточни още Ангел Джоргов.

След разбъркването на жълтата паважна настилка в сектора, по заповед на кмета Фандъкова, бе основана специалиста група с преподаватели от УАСГ, МГУ, строители, проектанти и специалисти от Столичната община. Експертната група извърши серия от проучвания и изготви предложение за смяна на технологията на редене, на материалите за фугата и основата под паветата. Предложената технология беше изпълнена на тестови сектор до хранилище „ Враждебна ", където се направиха и спомагателни изпитвания.

Предложената технология е съгласувана от Националния институт за недвижимо културно завещание. „ Променена е зърнометрията на фугата и на основата, паветата ще се сортират, ще се слагат специфични профили в зоните, където няма бордюри. На тестовия сектор пробвахме и специфична емулсия, която да се прибавя във фугата, само че за жалост потреблението ѝ не се позволява от НИНКН, защото се отклонява от достоверната технология ", изясни инж. Джоргов.

Очаква се дейностите по бул. „ Цар Освободител " да приключат в средата на септември.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР