От 16 януари 2023 г. желаещите да разгледат Венеция -

...
От 16 януари 2023 г. желаещите да разгледат Венеция -
Коментари Харесай

От 2023 г.: Всеки туристи ще плаща, за да влезе във Венеция

От 16 януари 2023 година искащите да прегледат Венеция - перлата на Италианския Север, ще би трябвало да си заплащат за това, осведоми BBC.

По този метод "Ла Серенисима " ще се трансформира в първия град в света, който ще изисква входна такса.

Началната дата на програмата беше оповестена от общинския консултант, отговарящ за туризма Симоне Вентурини, който дефинира новата мярка като "велика гражданска война " и като решение за казуса с тълпите туристи, които наводняват града от десетилетия.

Цената на "билета " ще варира от минималните 3 до 10 евро, като няма да бъде закрепената, а ще се дефинира от броя на посетителите: колкото повече искащи, толкоз по-висока такса.

Целта не е да се затваря градът, а да се понижи скупчването на туристи.

"Венеция е жив град и това би трябвало да остане по този начин ", подчертаа Вентурини.

Цялостната система за запазване на "входни билети " и съответната онлайн платформа ще бъдат показани през есента. Предвидени са голям брой изключения - билети няма да са нужни да вземем за пример за локалните поданици и децата, както и за хора с увреждания, притежатели на жилища, за посещаващи града по здравни аргументи или за посещение при родственици, както и за гостите на спортни и културни събития.

Туристите, които ще пренощуват във венециански хотел, също няма да заплащат входна такса, тъй като посредством хотела си, по този начин или другояче, заплащат туристическа такса.

Приходите от системата ще се употребяват, с цел да се понижат налозите на венецианците, които към този момент са доста високи поради множеството туристи, които би трябвало да бъдат настанявани.

Входната такса ще се изисква за историческия център на града и редица острови, измежду които - Лидо ди Венеция, Мурано, Пелестрина, Бурано, Торчело и други. За нарушавания на режима санкцията ще бъде сред 50 и 300 евро.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР