От 16-ти до 23-ти март 2018г., в залите на Фестивален

...
От 16-ти до 23-ти март 2018г., в залите на Фестивален
Коментари Харесай

Филми с награди от Кан и Берлинале идват на София Филм Фест във Варна

От 16-ти до 23-ти март 2018г., в залите на Фестивален и конгресен център ще се организира деветото издание на София Филм Фест във Варна 
В рамките на 10 дни фестивалът ще предложи на своите правилни почитатели 18 от най-новите международно приети ленти на огромен екран. 

Откриването ще се състои на 16-ти март от 19:00 часа с първия филм, очакван в програмата – огромният победител от 30-ите Европейски кино награди и притежател на Златна палма от Кан – „ Квадратът “ на Рубен Йостлунд. По традиция прожекцията ще бъде последвана с празненство във фоайето с музика онлайн. 

Варненската аудитория ще има шанса да се наслаждения на хитови заглавия, постигнали необикновен триумф на едни от най-престижните кинофестивали в света. В селекцията на София Филм Фест във Варна 2018 участват ленти като: „ Проектът Флорида “ с присъединяване на удостоения с премията Златна мечка на Берлинале за повсеместен принос в киното - Уилям Дефо, както и кино лентата - притежател на премията на журито от фестивала в Кан - „ Нелюбов “ на Андрей Звягинцев. 



Сред определените филми справедливо намират мястотото си и буйната история „ Песента на скорпионите “, фантастиният „ Луната на Юпитер “, както и българският „ 8`19`` от надарените режисьори Кристина Грозева, Петър Вълчанов, Любомир Младенов, Надежда Косева, и номинираният за Оскар Теодор Ушев,  състоящ се от 6 новели по разкази на Георги Господинов, осъществени от 6 разнообразни екипа.



Варненската диря ще бъде оставена от документалния  филм на Павлина Иванова – “Синко мой ”, отдаден на емблематичния за града ни музикант Миро Морски. „ Синко мой " е история за неспокойния  син, отдадения музикант и помъдрелия татко, които живеят под една шапка.

Тазгодишното издание на София Филм Фест във Варна впечатлява с разнообразна селекция, сплотяваща приети заглавия с друг взор върху безконечни проблеми.
Пълната стратегия, както и спомагателна информация на страницата на събитието ТУК.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР