От 15 юни възобновява сезона за посещения на музея на

...
От 15 юни възобновява сезона за посещения на музея на
Коментари Харесай

Отварят музеите на Витоша, знаете ли къде са?

От 15 юни възобновява сезона за визити на музея на совите и музея на мечката в Парк Витоша, оповестяват от Дирекцията на Природен парк " Витоша " към ИАГ.

Музеят на мечката е построен през 2004 година на мястото на порутен кантон. Намира се единствено на 2 км от местността Дендрариум по пътя за Златните мостове.

В музея има информация за типовете мечки, тяхната еволюция и разпространяване. Специално внимание се обръща на публикуваната в България кафява мечка, нейните местообитания, годишен витален цикъл, размери, сетива, държание, хранене, заплахите, които крие за индивида. Дават се потребни препоръки на поведени при среща с мечка.

Музеят на совите е позициониран в Детски екостационар " Белите брези " след Дендраиума. Тази година той беше освежен. В него са експонирани 10-те типа сови, които се срещат в България. Представена е информация по какъв начин виждат и чуват совите, с какво се хранят и по какъв начин ловуват, кои са прелетни и кои не и доста други любопитни обстоятелства.

Музеите ще работят от юни до октомври в това число, в събота и неделя от 10:00 до 16:00 часа и се обслужват от аниматори.

За проведено посещаване през работната седмица би трябвало да се обадите в Дирекцията на Природен парк " Витоша ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР