От 15 май възстановяват колективните тренировки на професионалните футболисти, съобщиха

...
От 15 май възстановяват колективните тренировки на професионалните футболисти, съобщиха
Коментари Харесай

От 15 май футболистите възстановяват тренировките си

От 15 май възвръщат груповите тренировки на професионалните футболисти, оповестиха от Министерството на младежта и спорта. Планът е квалифициран от Българския футболен съюз (БФС) и министерството.

Тренировките да се организират по групи, при спазването на строги противоепидемични ограничения. Всички футболисти ще бъдат подложени на PCR проби за ковид COVID-19 три дни преди старта на подготовката. По време на заниманията е целесъобразно наличието на най-малък брой представители на треньорския щаб.

Очаква се на 13 май 2020 година по време на работна среща сред министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев да решат по кое време да бъдат възобновени дуелите от Първа и Втора лига на България, както и противоепидемичните ограничения, които да се подхващат по време на мачовете.

Възможните дати са 05 юни 2020 година и 12 юни 2020 година Решението ще бъде напълно съобразено с главната концепция да се резервира здравето на футболистите. Необходимо е те да получат задоволително време за осъществяване на естествена подготовка, с цел да бъде редуциран до най-малко рискът от травми.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР