От 15 май „Св. Анна“ имунизира желаещите и с ваксината

...
От 15 май „Св. Анна“ имунизира желаещите и с ваксината
Коментари Харесай

"Зелените коридори": „Св. Анна“ ваксинира и с препарата на „Янсен“

От 15 май „ Св. Анна “ ваксинира искащите и с имунизацията на „ Янсен “, която е еднодозова.

„ Вече я поставихме на първите пет пациента, които получиха документи “, изясни доктор Ивелина Георгиева, зам.-директор на лечебното заведение.

От разкриването на последните зелени коридори на 30 април през имунизационния център на „ Св. Анна “ са минали над 30 000 души, като всекидневно се ваксинират сред 300 и 500 индивида. Само към 10% от тях са записани в електронния указател.
Снимка: bTV
„ Всички пациенти, с сложена първа доза на „ АстраЗенека “, си сложиха и втората. Имаше дребен брой искащи за втора доза от друга ваксина “, добави доктор Георгиева.

Намаляващият брой на инфектирани с COVID-19 у нас се отразява върху режима за пътешестване на българи в редица европейски страни.

В мощ са нови правила за идващи от България в няколко страни. Българските жители към този момент могат да пътуват до Германия, Италия, Испания, Румъния и Гърция без наложителна карантина при идване, само че при изискването, че са имунизирани, имат негативен PCR тест или удостоверение за антитела.

За Германия и Италия се попълня и прелиминарен онлайн формуляр. Във Англия, обаче, българите към момента са в така наречен „ кехлибарен лист “ и подлежат на 10-дневна карантина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР