От 15 март в деловодството на Народното събрание са заведени

...
От 15 март в деловодството на Народното събрание са заведени
Коментари Харесай

Законопроектът за 9% ДДС е внесен от актьора Будинов

От 15 март в деловодството на Народното събрание са заведени два законопроекта за смяна в Закона за налог добавена стойност - единият на ГЕРБ и Обединени патриоти, другият - на НФСБ. Общото сред двата плана е, че плануват 9% Данък добавена стойност за туризма. Според законопроекта на ГЕРБ понижената ставка би трябвало да се отнася и за доставката на книги. И двата плана плануват ваучери за отмора от 210 лева за лекари, служители на реда и други, изнесли на първа линия битката с ковид.

Прави усещане обаче, че под общия законопроект - на ГЕРБ и Патриотите, стои подписа на артиста Евтени Будинов, само че не и на шефа на бюджетната комисия Менда Стоянова.

За знаковите законопроекти, какъвто несъмнено е този, е извънредно значимо кой ги внася и чий автограф стои преди всичко. И тъкмо тук прави усещане фактът, че първият подписал плана не е ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова, а нейният заместител Красимир Ципов. Липсват обаче и подписите на другите двама заместник-председатели на най-голямата парламентарна група - Александър Ненков и Красимир Велчев.

" Най-високопоставеният " член на ПГ на ГЕРБ, от всичките 10, подписали плана, е ген. Константин Попов, тъй като е ръководител на парламентарна комисия. Но на тази по защита. Сред десетимата обаче е Тома Биков - интензивно борещ се за правото да бъде острие на партията.

Депутатите от НФСБ Валентин Касабов, Христиан Митев и Борис Ячев са подписали и двата плана. Първият автограф под законопроекта на НФСБ е на водача на партията - Валери Симеонов. Той обаче не е разписал общия законопроект с ГЕРБ.
Още на 12 май, когато министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че се планува събаряне на ДДС-ставката за туризма, стана ясно, че Менда Стоянова и финансовият министър Владислав Горанов са срещу.

" И Менда е срещу, смята, че това е груба неточност. Финансовият министър е изрично срещу, само че ние, като политици, ще се опитаме да подкрепим сектора ", сподели тогава Бойко Борисов. И изясни, че решението е политическо.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР