От 15 до 19 февруари Националният военноисторически музей (НВИМ) организира

...
От 15 до 19 февруари Националният военноисторически музей (НВИМ) организира
Коментари Харесай

Седмица на Левски с Националния военноисторически музей

От 15 до 19 февруари Националният военноисторически музей (НВИМ) провежда онлайн игра за своята аудитория. Във всеки от 5-те дни във Facebook профила на Музея ще бъде оповестен въпрос с няколко вероятни отговора, обвързван с живота и делото на Апостола на свободата. От 9 до 17 часа любознателните могат да дават своите отговори, след което всеки ден на лотариен принцип ще бъдат определени 5-ма от позналите правилния отговор участници. Те ще получат едногодишен безвъзмезден фамилен достъп до експозициите на Националния военноисторически музей и неговите филиали – Парк-музей „ Владислав Варненчик “ и Военноморския музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово.
Целта на играта е в седмицата, когато означаваме 148-ата годишнина от гибелта на Левски, да си напомним негово дело и да почетем завета му. С оповестяването на правилните отговори екипът на Музея ще разгласява и спомагателна информация, с която да обогати знанията ни за Апостола.
 НВИМ с акция за своя 150-годишен празник НВИМ с акция за своя 150-годишен празник
В годината, в която Националният военноисторически музей (НВИМ) отбелязва своята 105-а годишнина, екипът на Музея инициира акцията &...
На самия 19 февруари всеки клиент благодарение на музеен специалист ще има опцията да се запознае от близко и да научи историята на дребното непокътнати движимости на Васил Левски в Националния военноисторически музей – косите, съхранени от майка му, кръстчето на Апостола, харизано от чичо му, тасчето за вода и персоналния му револвер, система „ Гасер “, М 1870.
Припомняме, че достъпът до експозицията на НВИМ се прави при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Разрешени са самостоятелни и фамилни визити, с оптимален брой до 4 индивида. Временно са анулирани груповите визити, провеждането на групови беседи и просветителни стратегии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР