"От 15 анализирани проби „баници със сирене“ в нито една

...
"От 15 анализирани проби „баници със сирене“ в нито една
Коментари Харесай

Активни потребители: Палмата измести сиренето от баничките

"От 15 оценени проби „ баници със сирене “ в нито една не открихме сирене – в 1 не открихме заряд, в 3 установихме извара, в 7 сиренето е заместено напълно с палмов артикул, а в 4 отчасти ", оповестиха "Активни консуматори ".

От закупените 15 проби банички със сирене в една въобще не открихме заряд. Възможно е да не е влаган подобен или „ сиренето “ да се е стопило изцяло при изпичането. Останалите 14 са оценени посредством способ за делене и визуализация на белтъци. Резултатите демонстрират, че 3 (от 14) банички съдържат извара. В други 2 проби се открива примес от извара и сирене. Наличието на извара не вреди на здравето на консуматорите, само че в тази ситуация съставлява комерсиална машинация. Производителите заявяват на етикета наличие на сирене, а на процедура влагат извара, която има разнообразни вкусови и хранителни стойности.

След първият стадий на проучването останаха 11 проби банички в които пълнежа има привидни характерности на сирене. Тези проби са подложени на спомагателен химичен разбор за идентификация на мазнините. Крайните резултати от тестването демонстрираха, че всички 11 проби съдържат палмово масло в разнообразни съответствие. Казано по различен метод във всички банички е вложен имитиращ млечен артикул, вместо саламурено сирене. В 4 от продуктите дялът на палмовата лой варира от 26 до 80%. Останалите 7 закуски са със 100% наличие на палмова лой. Последните не дават отговор на нито един от критериите за сирене. Технологията по която се създават е радикално друга, а суровините съставляват примес от индустриално добити млечни протеини, палмова лой, вода, емулгатори и други софтуерни добавки – по този начин наречените Е-номера.

Консумацията на имитиращи млечни артикули съставлява директна опасност за здравето на потребителите. Те съдържат високи равнища на палмово масло, в това число наситена палматинова киселина и евентуално отчасти хидрогенирани мастни киселини. Тези съставни елементи повреждат сърдечно-съдовата система и усилват риска от инфаркти и инсулти. В доста страни по света влагането на отчасти хидрогенираните мазнини в храните е неразрешено!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР