От 15 000 евро до над 3.5 млн. евро дялово

...
От 15 000 евро до над 3.5 млн. евро дялово
Коментари Харесай

Стартъпи у нас могат да получат от 15 хил. евро. до над 3.5 млн. евро дялово финансиране

„ От 15 000 евро до над 3.5 млн. евро дялово финансиране могат да получат българските микро-, дребни и междинни компании за подкрепяне на развиването си “. Това специалистът Константина Войнова в Подкаста за нововъведения и напредък на Министерство на нововъведенията и растежа. Средствата се отпускат от фондовете за дялово и квази-дялово вложение против присъединяване в капитала на сдружението.

„ Размерът на поддръжката зависи от стадия, в който предприятията се намират. Новосъздадените компании, да вземем за пример, могат да получат от 15 000 до 50 000 евро за акселерация, т.е. да се развият бързо. За фирмите в ранен стадий е очакван до 1 млн. евро, а за тези в стадий на напредък – над 3.5 млн. евро. Общият бюджет на дяловото финансиране, което е част от пакета финансови принадлежности по Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “, е близо 245 млн. евро, уточни още Войнова.

Според нея то е по-подходящо за сдружения, които създават новаторски артикули и услуги и имат потребност да влагат по-голям запас в тях. „ Приходите от такива вложения идват по-късно, само че банките, да вземем за пример, не могат да чакат и желаят връщане на заемите на постоянни вноски. Дяловите принадлежности разрешават на бизнесмените да получат пари за създаване на нововъведението посредством даване на фонд-мениджъра на относително дребен % от собствеността “, изясни специалистът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР