От 15.00 часа на бул. „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев

...
От 15.00 часа на бул. „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Президентът ще се срещне с председателя на Надзорния съвет на Инвестиционния фонд към „Три морета“

От 15.00 часа на бул. „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще се срещне с ръководителя на Надзорния съвет на Инвестиционния фонд към Инициативата „ Три морета “ Беата Дашинска-Музичка, оповестиха от прессекретариата на президента.

Инициативата „ Три морета “ е политически план на 12 европейски държави-членки на Европейски Съюз, на равнище държавни глави, стартиран през 2016 година В него вземат участие България, Австрия, Хърватска, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения.

Инициативата се развива като прагматична платформа за съдействие с главен фокус задълбочаване на интеграцията на страните от района сред Балтийско, Адриатическо и Черно море и основаване на по-голяма съгласуваност сред тях по линията Север–Юг в региона на енергетиката, превоза, връзките, осведомителните технологии, бизнеса.

Целите на Инициативата са: стопански напредък, приемане на вложения, енергийна сигурност, геополитическа сигурност, цифрова съгласуваност, битка с климатичните промени.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР