От 14 февруари всички ученици в София-град се връщат присъствено

...
От 14 февруари всички ученици в София-град се връщат присъствено
Коментари Харесай

Обратно в клас: Къде учениците ще учат присъствено от утре


От 14 февруари всички възпитаници в София-град се връщат присъствено в клас при тестване един път седмично . Това решение бе взето от Областния спешен щаб въз основата на понижения брой инфектирани преподаватели и възпитаници, който се отбелязва след ваканцията.

Също от понеделник в столицата се възобновява и плановият банкет в лечебните заведения, както и осъществяването на планови интервенции .

На съвещанието на Щаба в сряда – 16 февруари, ще бъде регистрирано дали разхлабването на ограниченията не е довело до утежняване на епидемиологичната конюнктура и, в случай че се окаже по този начин, ще се взема решение дали ограниченията в София да не се затегнат още веднъж .

В клас се завръщат и учениците от областите Стара Загора и Хасково . До в този момент там някои випуски учеха онлайн.

Всички остават в клас и през идната седмица в областите Разград и Силистра. В цялата страна продължава присъственото образование на децата от I до IV клас .

Поради влошена епидемиологична конюнктура отчасти образование от разстояние се вкарва в областите Търговище и Шумен, които през тази седмица образоваха всички в учебно заведение, оповестиха от МОН. Облекчава се режимът в област Бургас . През тази седмица там всички възпитаници от V до XII клас са онлайн. От 14 февруари т.г. остават у дома VII, X, XI и XII клас.

В останалите области през идната седмица се прави ротация – връщат се в клас випуските, които учиха от отдалеченост от 7 февруари до през днешния ден, а учениците от V до XII клас, които в този момент са в учебно заведение, ще имат онлайн занятия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР