Oт 14 до 16 юни 2019 г. във Варна ще

...
Oт 14 до 16 юни 2019 г. във Варна ще
Коментари Харесай

Варна посреща яхтения елит в Европейска купа по ветроходство

Oт 14 до 16 юни 2019 година във Варна ще се организира Европейската купа по ветроходство в клас „ Лазер “. Организатор е Българската федерация по ветроходство, а домакини - Община Варна и Семеен кодекс „ Черно море Бриз “.

В зоната на Алея Първа, Офицерски плаж и Варненския залив ще забележим оспорвана конкуренция в два олимпийски и едни детски клас, надлежно „ Лазер Радиал “, „ Лазер Стандарт “ и  „ Лазер 4.7 “.

Състезанието се явявагенерална подготовка за семейството ни на Европейското състезание през 2021 година, в което ще вземат присъединяване над 350 участници и ще е част от програмата на Варна - Европейски град на спорта.

До момента за Европейската купа, започваща в петък, поръчки има подадени от 45 участници, като 28 от тях са от България. Останалите страни участнички  са Украйна, Румъния, Кувейт, Русия и Франция.

Във Варна за надпреварата ще дойде и настоящата европейска шампионка Александра Лукоянова. Нашият тим също е измежду любимците за медали с присъединяване на Мариела Николова, Даниел Николов, Калина Маринова и други очаквания в по-малкия клас.

Състезанието ще премине в 8 гонки в трапецовидна отдалеченост, а всеки от трите класа ще започва настрана. Очаква се от 2 до 5 метра мощ напразно при слънчево време.

Събитието ще се организира оптимално покрай брега, на един от централните градски плажове  - Офицерския, като желанието на уредниците е публиката да бъде оптимално въвлечена в този доблестен спорт на морето и вятъра и да може да окуражава нашите представители.

На пресконферецнията участва и Кристиан Димитров – Директор на дирекция " Спорт " към Община Варна, който показа проектите за създаване на водна база, която да събере морските и водни спортове на едно място и да даде опция за елементарен достъп на родители и деца до тях.

Подобна база би могла да се построи на северния бряг на Варненски залив (в града) или под Аспаруховия мост. Очаква се основният проектант Виктор Бузев да излезе с решение и до края на годината да е подготвен план.

Така идното Европейско състезание по ветроходство през 20121 ще може да се организира на новото оборудване, а базата би била център за развиване освен на ветроходство, само че и на уинд и кайт сърф, гмуркане, каяк и доста други.

Програмата за Европейска купа по ветроходство в клас „ Лазер “

14.06.2019 г

11:00 ч. Церемония по разкриване

13:00 ч. - Старт на първа гонка за деня – Варненски залив

15.06.2019 г

11:00 ч. Старт на първа гонка за деня – Варненски залив

16.06.2019 година

11:00 ч. Старт на първа гонка за деня – Варненски залив

18 ч. Церемония по награждаване на призьорите и закриване на надпреварата

Място на осъществяване: Алея Първа, Зоната на  Офицерски плаж – изток, до втора буна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР