От 132 плажа с концесия или наем - 23 ще

...
От 132 плажа с концесия или наем - 23 ще
Коментари Харесай

23 плажа ще са с безплатни принадлежности това лято у нас

От 132 плажа с концесия или наем - 23 ще бъдат безвъзмездни. На останалите цените на чадърите и шезлонгите ще бъдат понижени. Това разгласи в ефира на bTV министърът на туризма Николина Ангелкова. 

Няма да се заплаща на Северния и Централния плаж в Бургас, Каваците, Приморско - ММЦ и Царево – Централен, Елените, Ахелой, Обзор-юг и други, като цялостният лист на плажове с безвъзмездни такъми ще бъде оповестен от министерството на туризма.

В курорта „ Слънчев бряг “ чадърите към момента не са сложени, само че е спазено отстоянието от 4,5 метра сред плажните такъми. За „ Тази заран “ концесионерът на плажа Кирил Спасов изясни, че даже при нулеви концесии няма по какъв начин да се покрият разноските за разчистване, стерилизация и личен състав. Затова цената е понижена с 60% - т.е туристите ще заплащат 4 лева. По думите му в курорта най-вероятно ще бъде понижен броят на спасителите. За сезона върви полемика дали да има по един спасител на пост. 

На други плажове, които Спасов стопанисва - плажа Хармани в Созопол за чадър и шезлонг ще се заплаща по 4 лева.; на Централен плаж по 3,50 лева, а в Поморие – по 4 лева

Очакванията са на плажовете да има естествена посещаемост, а концесионерите се надяват да има по-голям интерес от българските туристи.
В Крайморие цената ще е 5 лева. 

На Северното Черноморие, в „ Златни пясъци “, чадър и шезлонг ще костват по 2 лева Едно от най-евтините места е к.к. " Албена " – по 1 лев, в Балчик по 1,50 лева В Каварна цената ще е по 2,50 лева В Кранево чадър ще ни коства 4 лева, а шезлонг 3 лева

Представителят на концесионерите на плажовете в „ Златни Пясъци “ Борис Киров съобщи, че се надява на необятен интерес от българските туристи.

„ И по Северното Черноморие ще бъде спазена площта от 4,5 м разстояние. Това няма да стесни свободните зони. Има подготвеност да се работи с цялостен потенциал от спасители, само че това зависи от наредбите на Министерството на туризма “, сподели още Борис Киров. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР