От 13 октомври в СУ Св. Св. Кирил и Методий“

...
От 13 октомври в СУ Св. Св. Кирил и Методий“
Коментари Харесай

В СУ Св. Св. Кирил и Методий Пловдив стартира програма за адаптация на деца

От 13 октомври в СУ " Св. Св. Кирил и Методий “ Пловдив започва стратегия за акомодация на деца в предучилищна възраст към учебното заведение. Целта на тази стратегия е децата в предучилищна възраст от време на време по разнообразни мотиви да влизат учебна среда и да вземат участие разнообразни събития от учебния живот. По този метод на 15 септември, без значение в кое учебно заведение ще се образоват, те ще го припознаят като позната и сигурна среда.

Според психолозите, когато едно дете се включва в разнообразни действия и се оправя добре с тях, то получава сигурност и убеденост в себе си, като това от своя страна понижава напрежението от непознатото и от новото начало, основава обществена убеденост на детето, което в тази възраст е нова фаза в развиването му.

Именно по тази причина програмата на СУ " Св. Св. Кирил и Методий “ Пловдив включва есенен празник " Танцуваме, рисуваме, пеем – да творим умеем “ и математическо съревнование " Бързо елементарно тъкмо “, като всички тези действия са ориентирани по този начин, че детето да повярва в силите и опциите си.

Предвидени са два безвъзмездни тренинга за родители на бъдещите първокласници, тъй като те също би трябвало да са готови и уверени, с цел да поддържат децата си. Тренингите ще се водят от Монтесори-преподавател към Нов български университет.

Също по този начин всеки финален вторник на месеца се организира ден на отворените порти, когато родители и деца могат да влязат дружно в класните стаи на актуалните първокласници и да следят образователния развой.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР