От 13 февруари всички кемпери, независимо от общата им технически

...
От 13 февруари всички кемпери, независимо от общата им технически
Коментари Харесай

От днес: кемперите вече ще плащат за винетка

От 13 февруари всички кемпери, без значение от общата им механически позволена оптималната маса, ще заплащат електронна винетка.

До момента, в случай че къмпинг коли от категория М1 са под 3.5 тона, трябваше да имат винетка, а в случай че са над 3.5 тона да платят тол такса. Съгласно промените и допълненията в Закона за пътищата, къмпинг колите от категория М1, посочена в свидетелството за регистрация на пътното транспортно средство, към този момент дължат винетна такса, без значение от общата им техническа позволена техническа оптималната маса.

Припомняме, че цените на електронните винетки за леки коли до 3.5 тона, както и за прикачени към тях ремаркета или каравани, е без смяна през 2024 година Годишната е 87 лева, тримесечната – 48 лева, месечната – 27 лева, а седмичната - 13 лева Без смяна е и цената на уикенд винетката – 9 лева

Отделна е-винетка за ремарке или каравана се купува единствено, в случай че при прикачването им към лекия автомобил общото им тегло надвишава 3.5 тона. Електронната винетка за лекия автомобил и за ремаркето/караваната може да бъде с друга дълготрайност съгласно нуждата. Например винетката за лекия автомобил може да е годишна, а за ремаркето или караваната да е месечна, седмична или с друга дълготрайност според от желанията на водача.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР