От 13 февруари до края на седмицата започва засилен контрол

...
От 13 февруари до края на седмицата започва засилен контрол
Коментари Харесай

Пътна полиция започва проверки в страната на товарни автомобили и автобуси

От 13 февруари до края на седмицата стартира засилен надзор по пътищата в страната на камиони и рейсове, заяви на брифинг основен контрольор Лъчезар Близнаков от " Пътна полиция ".

Причината за акцията са забележителните материални вреди и ранени в резултат на катастрофи с такива транспортни средства. Подобни акции ще се проведат по линия на Roadpol на територията на целия Европейски Съюз. Проверките ще се вършат взаимно със структурите на " Автомобилна администрация " и инспекцията по труда.

Полицията ще ревизира водачите за приложимост на алкохол и опиати, както и за нарушавания свързани с транспортираните от тях товари. Ще се следи и за незаконен транспорт на мигранти, оповестява Българска телеграфна агенция.

При миналата сходна акция са тествани над 8000 товарни автомобила, като са установени 13 случаи на водачи, използвали алкохол и опиати. От тестваните към 1500 рейса няма случай на лидер, шофиращ след приложимост на неразрешени вещества.

Най-чести са нарушавания, свързани с техническата редовност на транспортните средства, неправилното подсилване на товарите, като има случаи на операции на тахографските устройства, сподели гл. контрольор Близнаков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР