От 13 часа днес се затваря част от автомагистрала Тракия

...
От 13 часа днес се затваря част от автомагистрала Тракия
Коментари Харесай

Затварят част от магистрала Тракия между Пловдив и Чирпан

От 13 часа през днешния ден се затваря част от автомагистрала Тракия сред Пловдив и Чирпан, оповестява Българска национална телевизия.

Причината е ремонт в сектора от 133-тия до 155-ия километър, който е строен преди повече от 20 години и е в извънредно неприятно положение.

Ограничението в началото ще важи за тежкотоварни коли над 12 тона, а от вечерта ще влезе в действие и за всички останали транспортни средства. След въвеждане на краткотрайната организация, леките коли ще се движат в едното платно на автомагистралата, а ТИР-овете ще се пренасочват.

От години водачите се оплакват от положението на автомагистрала " Тракия " сред Пловдив и Чирпан.

Освен преасфалтиране в този сектор се планува отводняване и замяна на мантинелите и пътните знаци. Ще се работи поетапно, като първо ще се ремонтира платното към Бургас, а придвижването на леките коли ще бъде в двете посоки в лентата към София.

Планира се до края на май да се направи ремонта на дясното платно в посока Бургас, след което да се трансферира придвижването в него и да стартира ремонта на платното в посока София. " Другото платно ще го създадем до 30 юни най-късно ", разяснява инж. Михаил Рашков от АПИ. 

В този интервал тировете ще се пренасочват в посока Бургас към пътен възел Пловдив – Изток, по остарелия път 1-8, до село Поповица и от там към път 66. На Плодовитово камионите още веднъж ще слизат на автомагистралата.

От същото място ще се отбива придвижването в посока София. В правата, която ще се ремонтира, оптимално допустимата скорост за леките коли ще бъде 70 км/ч. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР