От 13 часа днес до 13 часа на 26 юни

...
От 13 часа днес до 13 часа на 26 юни
Коментари Харесай

Започва записването за 15 хиляди безплатни пътувания за младежи из ЕС

От 13 часа през днешния ден до 13 часа на 26 юни всички 18-годишни жители на Европейски Съюз могат да аплайват да получат едно от 15 хиляди безвъзмездни пътувания из Европейския съюз това лято на стойност приблизително 255 евро.

На всяка страна — членка на Европейски Съюз, са разпределени избран брой билети за пътешестване, въз основа на каузи от популацията на страната спрямо общото население на Европейския съюз. Това значи, че в тази сесия за България се отредени 208 билета (най-много получава Германия - 2427).

Това е самодейността DiscoverEU, която " ще им даде опция да схванат по-добре многообразието на Европа, да се радват на културното благосъстояние, да намерят нови другари и да добият визия за своята европейска еднаквост ", се споделя в формалното известие. " Посяваме семената, от които може би ще се родят 15 хиляди незабравими истории за Европа, а още доста ще изникнат по-късно тази година и уповавам се, още повече през
идващите години ", разяснява Тибор Наврачич, евромисарят по въпросите на образованието, културата, младежта и спорта.

Бюджетът е 12 милиона евро за 2018 година, като втори кръг за кандидастване за още 5000 билета ще се организира през есента.

Ако планът се окаже сполучлив, а Европейският парламент и Съветът на Европейски Съюз се съгласят, има възможност в идващия 7-годишен интервал средствата да станат 700 милиона евро и от тях да се възползват още милиони половина млади европейци.

Кой може да кандидаства и какви са пътуванията: Може да се кандидатства самостоятелно, само че и в групи не повече от 5 души. Трябва ясно да се уточни кой е ръководителят на групата, тъй като той/тя попълня формулярите на останалите, получава код при кандидатстването и го препраща на останалите да попълнят персоналните си формуляри.

На Европейския юношески портал се дава отговор на 5 въпроса от викторина, обвързвана с Европейската година на културното завещание 2018, с самодейностите на Европейски Съюз, ориентирани към младежите, и с идните избори за Европейски парламент. Накрая, претендентите ще би трябвало да отговорят на спомагателен въпрос по отношение на това какъв брой младежи съгласно тях ще аплайват за тази самодейност.

Като общо предписание се пътува с трен. За да може обаче да се подсигурява необятен достъп из целия континент, участниците може в специфични случаи да употребяват различни типове превоз, като да вземем за пример рейсове, фериботи, или по изключение самолети.

Да си Посланик на DiscoverEU значи да споделяш опит и завършения. Ето за какво, откакто бъдат определени, участниците ще бъдат приканени да опишат за прекарванията си, да вземем за пример посредством принадлежности на обществените медии като Instagram, Фейсбук и Twitter или посредством презентация в своето учебно заведение или локална общественост.

Билетите са поименни и не могат да се трансферират на други. Може да пътува и другар или член на фамилията, само че си поема самичък разноските. Пътуващите избират къде да се настанят и сами заплащат за нощувките. Не са планувани средства за застраховки или за компенсации при анулирани или прекратени пътувания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР