От 13 април започва изграждането на кръстовище с кръгово движение

...
От 13 април започва изграждането на кръстовище с кръгово движение
Коментари Харесай

Започва изграждането на кръгово кръстовище на бул. „Св. Климент Охридски“ и бул. „Андрей Ляпчев“

От 13 април стартира построяването на кръстовище с кръгово придвижване сред булевардите „ Св. Климент Охридски “ и бул. „ Андрей Ляпчев “ в регион " Студентски ", оповестяват от пресцентъра на Столичната община.

В него ще бъдат обособени две ленти за придвижване по 4,5 метра . Външният радиус на кръга ще бъде 25 м, а вътрешният - 16 метра.

В рамките на строителните действия ще бъдат построени връзките сред съществуващите пътни платна на двата булеварда, като в обсега на кръстовището ще бъдат обособени нови тротоари с унипаваж. Предвижда се също създаване на нова дъждовна канализация за отводняване на пътното платно и нова електро-снабдителна мрежа. Строителството на кръговото кръстовище ще продължи до края на юли.

Работата стартира с построяването на краткотраен път , по който ще придвижването ще бъде отбито в границите на строителните действия. Той ще бъде подготвен за 3-4 дни и от 15 април  огромна част от потока на коли и рейсове от бул. „ Св. Климент Охридски “ ще се реализира по него. Временната организация на придвижването в обособените стадии на осъществяване на плана е планувана по този начин, че да бъдат сведени до най-малко неудобството за преминаващите, показват от общината.

Kpъгoвото движeниe имa зa цeл дa ce нaмaли cĸopocттa нa ĸpъcтoвищaтa и дa ce избeгнaт cблъcĸвaниятa пoд пpaв ъгъл и чeлнитe yдapи .

Kpъгoвoтo кръстовище има и пo-гoлям ĸaпaцитeт на пропускливост , означават от Общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР