От 13.00 часа в сградата на Столичната община кметът на

...
От 13.00 часа в сградата на Столичната община кметът на
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова и зам.-министър Зорница Русинова ще подпишат договор за „Център за подкрепа за лица с увреждания“

От 13.00 часа в постройката на Столичната община кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова ще подпишат контракт за осъществяване на план за създаване на „ Център за поддръжка за лица с увреждания “ – София със 100 % безплатна финансова помощ от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси 2012-2020 “.

Това оповестиха от пресцентъра на Столична община. Договорът ще бъде подписан в зала Официална в постройката на Столична община. По плана ще бъде основана пилотна услуга „ Център за поддръжка за лица с увреждания “ (ЦПЛУ) за обезпечаване на сложна поддръжка посредством интегрирани обществени услуги в общността за лица с увреждания, в това число с тежки множествени увреждания, и поддръжка на фамилиите и околните, които поставят грижа за тях. За ефикасното действие на услугата ще бъде обезпечен дипломиран екип от 20 експерти, който ще бъде подготвен за ръководството и даването на новите услуги. Срокът за осъществяване на контракта сред Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ и Столична община е 18 месеца.

Целта на процедурата, по която се финансира планът, е да бъде обезпечена качествена грижа за лицата с тежки увреждания посредством основаване на новаторски центрове за сложна поддръжка на лица с увреждания и техните фамилии в 6 общини в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР