От 13:00 часа на 14.12.2022 г. Троянския проход бе затворен

...
От 13:00 часа на 14.12.2022 г. Троянския проход бе затворен
Коментари Харесай

Затвориха Троянския проход за МПС над 12 тона

От 13:00 часа на 14.12.2022 година " Троянския " проход бе затворен за придвижване на моторни транспортни средства над 12 тона заради снеговалеж. Това оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Близо 100 машини обработват пътищата в регионите със снеговалеж, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване. В момента сняг вали в областите София, Перник и на прохода " Петрохан ", прецизират от АПИ. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

От организацията призоваха шофьорите, на които им предстои пътуване в Северозападна България да тръгнат с коли, готови за зимни условия.

Очаква се намаляване на температурите и превалявания от дъжд. В планинските региони ще вали сняг и се чака формиране на нова снежна завивка до 10 см. Издаден е сигнален жълт код за рисково време в 6 области - Видин, Монтана, Враца, Перник, София - град и Софийска област.

АПИ моли водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост, да не подхващат внезапни маневри.

Областните пътни ръководства и пътноподдържащите сдружения наблюдават метеорологичните прогнози по региони. Целта е превантивните, а по-късно и снегопочистващите действия да стартират оптимално бързо при прогноза за утежняване на времето, прецизират от АПИ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР