От 12 юли при извършването на годишен технически преглед на

...
От 12 юли при извършването на годишен технически преглед на
Коментари Харесай

Колите ще бъдат с екостикери от 12 юли

От 12 юли при осъществяването на годишен механически обзор на автомобила на предното стъкло ще се слага екостикер, в който ще има вграден чип. В него ще се съдържа информация за равнищата на замърсяване от всеки автомобил, данните за него и резултатите от прегледа, съобщи БНР.

Столичната община към този момент е определила една нискоемисионна зона. Тя е в идеалния център. В бъдеще се планува да бъде обособена и още една.
 Tesla изтегля хиляди коли поради незатегнати болтове Tesla изтегля хиляди коли поради незатегнати болтове
Производителят на електрически автомобили Tesla ще изтегли от американския пазар 5,97 хиляди автомобила поради проблеми с болтовете в спирачния а...

В седмицата преди 12 юли всички пунктове в страната ще бъдат оборудвани с новия пример стикери и с нужните устройства, с които ще се записва информацията на чиповете, изясни изпълнителният шеф на ИА „ Автомобилна администрация “ Бойко Рановски.

Той добави, че в електронния чип за самия автомобил - марка, модел, регистрационен номер, шаси и километраж:

" Прави се организация. Пунктовете ще бъдат оборудвани с нужните механически средства, с които ще записват информацията върху чипа, който е вграден в новия стикер за техническа редовност, и ще бъдат обезпечени нужните бланки, с цел да може от 12 юли да стартира безпроблемно работа на пунктовете и да не причиним разтърсвания в тази активност с годишните механически прегледи ", уточни Рановски.

Екостикерът ще има пет категории, като най-високата - пета група, ще включва електрически и хибридни коли, които не замърсяват околната среда.
 Без опашки за стикери пред дежурния офис на ЦГМ преди разширението на Зелена зона Без опашки за стикери пред дежурния офис на ЦГМ преди разширението на " Зелена зона "
Около 40 души са подали заявки за стикери за " зелена зона " единствено през днешния ден в бюрото на Център за градска подвижност на " Будапеща " 17, преда...

Столичната община е определила регион, в който ще се лимитира придвижването на коли, които замърсяват.

Закупени са и камери, които ще управляват колите, преминаващи през нискоемисионната зона, добавя заместник-председателят на транспортната комисия в Столичния общински съвет Зафир Зарков.

" Столичната община е, което е належащо, с цел да се управляват тези нискоемисионни зони. Има 180 камери, ситуирани в кръг на центъра на града. Едната зона, която в действителност е съсредоточена към, по този начин да се каже, сърцето на града, е градският център ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР