От 12 юли, когато се въведоха екологичните стикери с вграден

...
От 12 юли, когато се въведоха екологичните стикери с вграден
Коментари Харесай

Над 267 000 автомобила вече имат нов екостикер след ГТП


От 12 юли, когато се вкараха екологичните стикери с вграден чип до в този момент, над 267 000 автомобила са със залепен нов екостикер след преминат годишен механически обзор. Това споделиха пред БНР от автомоблината администрация.

" Към момента, не липсват операции от някои от пунктовете при въвеждане на данните в системата за изгорелите газове. При потвърдени случаи на неточно въведени данни ще се постановат освен санкции, само че и ще се лишава разрешителното на пункта за период от две години ", за това предизвести заместник-изпълнителният шеф на Държавна автомобилна администрация " Дамян Войновски.

Той добави: " Установяваме, че на някои от пунктовете вършат няколко по ред въвеждания на данни в системата. В смисъл, че той откакто вкара в системата данните за изгорелите газове, системата дава информация, дали автомобилът дава отговор на условията или не. И те, като видят, че не дава отговор на условията, пробват втори, трети, четврти път, до момента в който " налучкат " данните.

Ако успеем да потвърдим операция или смяна в резултатите от измерванията, има си глоба в Закона за придвижване по пътищата и започваме процедура по лишаване разрешителното на пункта ".

От ДАИ споделиха още, че от електронната система схващат, че има пунктове, в които не са правили измервания нито на спирачките на автомобила, нито на отработените газове.

" Към края на годината следва уредите за премерване да се свържат непосредствено към осведомителната система и тогава няма да е допустимо да се правят операции с данните от измерванията при прегледа на автомобила ", споделя още Войновски.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР