От 12-ти април, със затопляне на времето започват първите обработки

...
От 12-ти април, със затопляне на времето започват първите обработки
Коментари Харесай

Стартират акции за пръскане срещу кърлежи

От 12-ти април, със стопляне на времето стартират първите обработки на зелените площи против кърлежи. Направена е организация и компаниите, ангажирани с активността в София, ще правят обработки на зелените площи, като третирането би трябвало да се извършва единствено при изсъхнало време, написа БГНЕС.

В понеделник сутринта ще се работи на зелените площи в Южен парк – втора и трета част, градина „ Славейкови дъбове “, градина „ Папа Йоан Павел Втори “ и други Ще се обработват и зелени площи около транспортни обекти като Южната дъга на Околовръстен път, бул. „ Сливница “, бул. „ Опълченска “ и други Обработките се правят рано заран до 10.00 часа при удобни климатични условия.

Специализираният надзор се реализира от специалисти на Столичната РЗИ. Дейностите се управляват и от дирекция „ Зелена система “ и районните администрации. Обработените терени би трябвало да се означат от компаниите реализатори с табели за типа обработка – потребления препарат, карантинен интервал, компанията реализатор.

График за осъществяване на обработките се разгласява на интернет страницата на Столична община и в районните администрации. Гражданите могат да подават сигнали към районните администрации. При определяне на нужда ще се маркират рискови места и ще се подават за спомагателни третирания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР