От 12 до 23 юни НАТО ще организира най-мащабното авиационно

...
От 12 до 23 юни НАТО ще организира най-мащабното авиационно
Коментари Харесай

Над 200 самолета ще участват в най-голямото военно авиоучение на НАТО

От 12 до 23 юни НАТО ще провежда най-мащабното авиационно военно обучение " Air defender 2023 ", в което ще вземат участие 22 страни с повече от 200 самолета от 23 разнообразни вида. От Съединени американски щати ще дойдат към 100 самолета, като се чака да вземат участие към 10 000 бойци.

Според уеб страницата на Алианса учението ще бъде изчерпателен „ чадър “ за съгласуване и привеждане в сходство на учението на Германската многонационална въздушна група (MAGEKS) 2023 с евентуален принос на Съединени американски щати и други старания на НАТО.

Целта е да се усъвършенства оперативната съгласуемост, да се предложи опция за образование в европейското въздушно пространство и да се показва гъвкавостта и решимостта на НАТО да ускори цялостната възпираща позиция във въздушната област в сходство с Концепцията на НАТО за въздържане и защита на евроатлантическата зона (DDA).

Маневрите ще се проведат в Германия, а участващите страни са Белгия, България, Дания, Финландия, Франция, Италия, Япония, Латвия, Литва, Люксембург, Норвегия, Полша, Румъния, Швеция, Словакия, Испания, Чехия, Турция, Унгария, Съединени американски щати и Англия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР