От 12 до 15 май тази година в Плевен отново

...
От 12 до 15 май тази година в Плевен отново
Коментари Харесай

Изложение „Българско е - традиции и обичаи“ отново в Плевен от 12 до 15 май

От 12 до 15 май тази година в Плевен още веднъж ще бъде проведено ревю под надпис „ Българско е – обичаи и традиции ”. Общинският съвет утвърди изменение в схемата за слагане на шатри в региона на площад „ Възраждане “, смяна е утвърдена и от Експертния съвет по устройство на територията при Община Плевен. Това осведоми на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен ръководителят на локалния парламент доцент доктор Иван Малкодански.

„ В Община Плевен е постъпило заявление от Цветомир Йотов – ръководител на Регионална занаятчийска камара, и Диана Цинцарска – ръководител на Сдружение с нестопанска цел „ Българско е ”. Тяхното искане е за увеличение броя на плануваните места за участниците. Общинският съвет одобри препоръчаното изменение в схемата, което касае смяна на типа, размерите и броя на преместваемите обекти, което е механически възможно. По миналата скица избраните места за изложителите са били общо 40 – 10 шатри и 30 щанда. С новото решение дадохме единодушие за слагане на общо 50 шатри. Те ще бъдат ситуирани в правата от Военния клуб до НЧ „ Съгласие 1869 “ в дните от 12 до 15 май “, осведоми доцент доктор Малкодански.

Изложение „ Българско е - обичаи и традиции ” се провежда със съдействието на Община Плевен във връзка Празника на града – 15 май. До присъединяване с преимущество ще се позволяват членовете на Регионалната занаятчийска камара и компаниите от района. Предимство ще има и за постоянните участници в събитието. Ще бъдат показани единствено български артикули, ръчно направени от майстори-занаятчии.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР