От 12 ч. българско време на 3 октомври до 12

...
От 12 ч. българско време на 3 октомври до 12
Коментари Харесай

Започва подаването на формуляри за лотарията "Зелена карта"

От 12 ч. българско време на 3 октомври до 12 ч на 7 ноември 2017 година българите могат подават формуляри по Програмата на Съединени американски щати за нашарване на имигрантския поток (DV) за 2019 година, позната като лотарията за " Зелена карта ", оповестиха от посолството на Съединени американски щати в София.

Формулярите за присъединяване се подават по електронен път на dvlottery.state.gov и не се одобряват изпратени по пощатазаявки за присъединяване.

Няма такса за попълване на електронния регистрационен формуляр за присъединяване в програмата. След попълването на формуляра участниците получават формален номер на удостоверение на регистрацията си. Изключително значимо е да запазят този номер до 30 септември 2019 година, тъй като единствено посредством него могат да ревизират дали са изтеглени в
лотарията.

Всички участници могат да ревизират статуса на поръчката си за присъединяване посредством функционалността Entrant Status Check на уеб страницата на програмата dvlottery.state.gov след 1 май 2018 година Изтеглените участници, които отговорят на напътствията, ще получат информация за плануваното изявление за имигрантска виза също посредством Entrant Status Check.

Съобщения до тези, които са изтеглени, няма да бъдат изпращани по електронна или елементарна поща, предизвестяват от посолството. От там акцентират, че сигурно е машинация писмо или имейл, в което се твърди, че получателят е спечелил зелена карта или му се дава обещание зелена карта.

Освен това не се прави заплащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от
лотарията за зелена карта. Единственото належащо заплащане е самата такса за виза, която се заплаща в посолството на Съединени американски щати.

Законът позволява единствено един електронен формуляр за всеки участник по време на интервала за регистрация, по тази причина ще бъдат дисквалифицирани претенденти, изпратили повече от един формуляр, припомнят от. Възможно е обаче брачен партньор и брачна половинка да подадат по един обособен формуляр, като включат в него своя сватбен сътрудник, в случай че и двамата дават отговор на условията.

Инструкциите за
лотарията за зелена карта са оповестени на британски и на български в уеб страницата на посолството bg.usembassy.gov. При потребност от спомагателна информация, въпроси могат да се задават в имейл на адрес[email protected].

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР