От 12:45 часа днес кметът на Варна Благомир Коцев ще

...
От 12:45 часа днес кметът на Варна Благомир Коцев ще
Коментари Харесай

Премиерът Николай Денков е на посещение във Варна

От 12:45 часа през днешния ден кметът на Варна Благомир Коцев ще запознае премиера акад. Николай Денков със положението на свлачището при Рибарския плаж във Варна. Те ще създадат обход на мястото на свлачището и ще обсъдят визията за брегоукрепващи действия.

В 13:20 часа акад. Денков ще бъде посетител на Математическата гимназия " Д-р Петър Берон “, където дружно с кмета ще вземат участие в спортно решение на задания по математика със златния медалист от интернационалния шампионат WIMO Final 2023 в Малайзия – Дамян Накев и други първенци от учебното заведение. На срещата с кмета на 11 януари шефът на МГ " Д-р Петър Берон “ Елеонора Павлова и майката на момчето Теодора Узунова подчертаха, че към 70 възпитаници от Математическата гимназия печелят олимпиади и надпревари, а някой от тях съумяват да повторят и потретят триумфите си. Кметът Благомир Коцев тогава награди Дамян Накев с монета, имитация на най-старото обработено злато в света от Варненския халколитен некропол, а учителката на Дамян - Павлина Парушева - също получи от кмета монета с герба на Община Варна. Именно на тази среща Дамян и Коцев се договориха да провеждат шампионат по решение на задания в учебното заведение, а кметът заяви, че са обезпечени към 9 млн. лева да строителството на новата постройка на учебното заведение, а проектирането за към 680 хиляди лв. към този момент е предоставено предходния ден.

Събитията са част от програмата на премиера във Варна, която стартира в 10 часа във Висшето военноморско учебно заведение. Там министър-председателят и кметът ще вземат участие в откриването на Център по оцеляване на море (Дълбоководен басейн) за подготовка на водолазите и формированията на Военноморски сили, Военновъздушни сили и силите за специфични интервенции на Българската войска. На събитието ще участват и министърът на защитата Тодор Тагарев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР