От 11 януари Възраждане“ започна подписка в подкрепа на искането

...
От 11 януари Възраждане“ започна подписка в подкрепа на искането
Коментари Харесай

“Възраждане” започна подписка за референдум срещу въвеждането на еврото

От 11 януари „ Възраждане “ стартира подписка в поддръжка на настояването за осъществяване на референдум за запазването на българския лев като национална валута до 2043 година.

Това заяви в Националния пресклуб във Враца Лилиан Петков, заместник-председател на врачанската организация на партията.

Петков и членовете на организацията – Тихомир Тодоров и Иво Иванов, показаха претекстовете, с които партията стартира подписката за референдум.

Сред тях са, че с въвеждането на еврото като публична валута в страната ще бъде лишен финансовият ни суверенитет и опцията на Българска национална банка да организира парична политика; прекомерно високата цена в изискванията на доста рецесии, която би трябвало да се заплати в кратковременен проект, за въвеждането на новата валута;  премахването на валутния ръб и занижаване на критериите към финансовата дисциплинираност в стопанската система и финансите и така нататък

За провеждането на референдума е основан предприемчив комитет, в който влизат освен членове на „ Възраждане “, само че и представители на цивилен организации, които поддържат претекстовете за свикването му.

Въпросът, на който ще дават отговор гласоподавателите, в случай че бъдат събрани нужните над 440 хиляди подписа, е: „ Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената публична валута в България до 2043 година? “, уточни Иво Иванов.

Подготвена е листовка, в която са посочени както вредите, по този начин и изгодите от въвеждането на еврото като национална валута вместо лв., означи Иво Иванов.

Брошурата ще се раздава на пунктовете за събиране на подписи.

От партията ще проведат и акция за събиране на подписи „ от врата на врата “ в поддръжка на настояването за национално допитване в отбрана на българския лев. Той сподели, че за реализирането на референдума е нужна поддръжката на всеки български жител.
“Във всеки огромен град – в централната част, на площада, ще има наш пункт.
Отделно, освен от пункта можете да вземете бланка или да я подпишете, само че и от клубовете на Възраждане в градовете, от нашите офиси ”, пък заяви водачът на партията Костадин Костадинов във фейсбук.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР