От 11 март 2024 г. Българската народна банка пуска в

...
От 11 март 2024 г. Българската народна банка пуска в
Коментари Харесай

БНБ пуска монета 125 години от рождението на Панчо Владигеров“

От 11 март 2024 година Българската национална банка пуска в обращение медна възпоменателна монета на тематика „ 125 години от рождението на Панчо Владигеров “ от серията „ Български създатели “, оповестяват от там.

Цената на монетата при стартиране в обращение е 54 (петдесет и четири) лв..

Монетата ще се продава в Българската национална банка – на две каси в София, пл. „ Княз Александър I “ № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка в София, ул. „ Михаил Тенев “ № 10.

Всеки клиент ще може да закупи от касите на Българската национална банка единствено по 1 монета, без значение дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице. За закупуване на монета от името и за сметка на друго лице е належащо представянето на нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответната възпоменателна монета. Ако клиент, в качеството си на физическо лице, закупи монета от касите на Българска народна банка, то той няма право да закупи още една монета като представител на юридическо лице, като това ограничаване важи и за противоположния случай. Монети не се продават на лица, които не са навършили 18 години.

До края на работния ден на 11 март 2024 година новата монета ще бъде предоставена от Българска народна банка на „ Инвестбанк “ АД, „ Първа капиталова банка “ АД, „ Тексим Банк “ АД, „ Токуда Банк “ АД и „ Централна кооперативна банка “ АД за продажба в техните офиси и клонове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР