От 11 часа днес премиерът Кирил Петков ще направи изявление

...
От 11 часа днес премиерът Кирил Петков ще направи изявление
Коментари Харесай

Премиерът Петков ще обяви икономически стимули за ваксинация

От 11 часа през днешния ден министър председателят Кирил Петков ще направи изказване за новите стопански тласъци за имунизация, които държавното управление планува по отношение на предстоящата нова Covid вълна, научи Moreto.net.

В поканите до медиите е посочено, че изказването на Петков е обвързвано и с идните празници.

Припомняме, в едно от първите си изказване министър председателят насочи зов към бизнеса за въвеждане на зелени документи с цел да се вдигне равнището на имунизация.

" Няма по какъв начин да бъдем сполучливи в бизнес нововъведенията, в случай че здравната ни система не работи, в случай че служащите са ни заболели, в случай че затваряме стопанската система, тъй като не можем да се имунизираме! Моля ви и ви приканвам, тъй като би трябвало да сме практични, от през днешния ден нататък би трябвало да вдигнем равнището на имунизация! Моята първа заповед днеска ще бъде всеки в Министерски съвет да влиза със зелен документ. И се надявам, че това ще стане във всички министерства. Същото го направете и във вашите бизнеси. Трябва да вдигнем равнището на имунизация, в случай че желаеме бизнесът да ни бъде отворен, в случай че желаеме децата ни да вървят на учебно заведение, в случай че желаеме лечебните заведения да не са ни цялостни ".

По последни данни 1,89 млн. българи имат приключен имунизационен курс, което е едвам 27% от популацията на страната. Това ни подрежда на последно място в Европейски Съюз по степен на имунизация.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР