От 11.30 часа в Националната библиотека Св. Св. Кирил и

...
От 11.30 часа в Националната библиотека Св. Св. Кирил и
Коментари Харесай

Президентът ще участва в отбелязването на 80-годишнината от спасяването на българските евреи

От 11.30 часа в Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “ в София президентът Румен Радев ще открие документалната галерия „ 80 години от спасяването на българските евреи “ . Почетен посетител на събитието ще бъде известният историк и държавник от Израел п роф. Михаел Бар-Зоар .

В изложбата са включени експонати от фонда на Националната библиотека , както и премиите, с които посмъртно е почетен цар Борис III от интернационалните еврейски организации, измежду които Световният еврейски конгрес и Лигата срещу поругаването.

От 12.15 часа президентът Румен Радев ще взе участие в гала по поднасяне на венци пред Паметните плочи на спасителите на българските евреи до катедралата „ Света София “. На церемонията ще участват представители на изпълнителната власт, дипломати, представители на университетските среди, на еврейската общественост и жители.

Събитията от програмата на Националния предприемчив комитет за отбелязване на 80 години от спасяването на българските евреи през Втората международна война се организират под патронажа на президента Румен Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР