От 11.00 часа утре (четвъртък) ще се проведе Председателски съвет

...
От 11.00 часа утре (четвъртък) ще се проведе Председателски съвет
Коментари Харесай

Председателският съвет ще заседава във връзка с войната срещу Израел и в Украйна

От 11.00 часа на следващия ден (четвъртък) ще се организира Председателски съвет в Народното събрание, оповестява пресцентърът на Народното събрание. В него ще вземат участие ръководителят на Народното събрание и ръководителите на парламентарните групи. На съвещанието ще бъдат поканени също министър-председателят Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, министърът на защитата Тодор Тагарев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и ръководителите на службите за сигурност.

Темата на съвещанието е националната сигурност в подтекста на войната против Израел и войната в Украйна.

Днес следобяд президентът Румен Радев привиква консултативна среща за рисковете и заканите пред националната сигурност вследствие на настоящите спорове и ограниченията за тяхното минимизиране. Поканени  са ръководителят на Народното събрание, министър-председателят, заместител министър-председателят, министърът на защитата, началникът на защитата, министърът на вътрешните работи, основният секретар на Министерство на вътрешните работи, ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност “, ръководителят на Държавна организация " Разузнаване “ и шефът на Служба " Военно разузнаване “.

България ще предложи филантропична помощ на Израел, съобщи по -рано министър - ръководителят Николай Денков. Според премиера обстановката в Израел би трябвало да се следи доста деликатно, тъй като има капацитет за доста сериозна ескалация. поканени ръководителят на Народното събрание, министър-председателят, заместител министър-председателят, министърът на защитата, началникът на защитата, министърът на вътрешните работи, основният секретар на Министерство на вътрешните работи, ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност “, ръководителят на Държавна организация " Разузнаване “ и шефът на Служба " Военно разузнаване “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР