От 10 юни нататък започваме да работим с една дванайста

...
От 10 юни нататък започваме да работим с една дванайста
Коментари Харесай

Сачева: Пенсии и заплати ще се плащат, но без бюджет се блокират детски градини, училища и болници

От 10 юни нататък започваме да работим с една дванайста от предишния бюджет. Няма да има средства за нищо друго, ще се заплащат пенсии и заплати. Разплащанията в страната ще бъдат мощно затруднени. Това че ще се заплащат заплати и пенсии не значи, че нещата в страната ще бъдат наред. Детски градини, лечебни заведения, учебни заведения ще бъдат блокирани и няма да могат да работят. Това разяснява Деница Сачева от ГЕРБ в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви.

Бюджет, който е с 6,5% недостиг, не може да приемем. Имаме забележки към някои от перата. Ако няма постоянно държавно управление, гласуването на този бюджет е под риск. Категорична съм, че гласуването е под риск, в случай че няма държавно управление, животът на този парламент е толкоз къс, че няма да може да се извърви бюджетната процедура, съобщи Сачева.

Според нея няма секрети срещи сред ГЕРБ и ПП-ДБ. В Народното събрание секрети срещи няма по какъв начин да има, няма нищо скрито, публицистите са на всички места. Ясно казахме, че госпожа Мария Габриел ще организира срещи с всички партии. Срещата не инцидентно беше лидерска. В понеделник ще върнем изпълнен мандат със лист с министри, изясни тя.

По думите й постоянното държавно управление ще бъде с явен европейски профил, цитира я " 24 часа ".

Обърнали сме се към всички полит партии, без Българска социалистическа партия, декларирахме ясно цели си. Разговорите се водят от госпожа Габриел и са почнали. Не мога да кажа какво се случва сега, задачата е ясна - да има директория със конструкция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР