От 10 януари в 10,01 ч. ще могат са се

...
От 10 януари в 10,01 ч. ще могат са се
Коментари Харесай

От 10 януари се подават заявления по новите правила за прием във варненските ясли

От 10 януари в 10,01 ч. ще могат са се подават заявки за кандидатстване за банкет в детските ясли на територията на община Варна, според новите правила. Целта е уеднаквяване на главните правила с тези в детските градините и улеснение на родителите. Всички заявки, подадени  до края на 2018 година, са неактивни и след старта на системата е належащо да бъдат регистрирани нови заявки, оповестяват от дирекция " Здравеопазване “ към Община Варна.

Приемът ще се прави за една календарна година. След приключването данните на заявителите ще се заличават в период до 15 декември, за некласираните деца е належащо да се записват нови заявление през идната календарна година.

Родителите могат да аплайват за банкет на детето/децата във всички детски ясли на територията на общината, без значение от региона на местоживеене.  При сполучливо подаване на документа заявителят ще получава известие на електронната си поща. Отпадат и някои от изискваните до момента документи като трудова/служебна или осигурителна брошура. Ще се изисква служебна записка от работодателя и за самоосигуряващите се лица – вместо годишна данъчна декларация ще бъде предоставена декларация за регистрация на самоосигуряващото се лице.

При осъществяване на класирането входящият номер на заявката към този момент няма значение. Децата ще се класират в низходящ ред по брой точки, а при равни условия ще се ползва функционалност по генериране на инцидентни цифри и децата ще се подреждат във прогресивен ред по инцидентно число. При класиране на детето в детската ясла заявителят също ще получава известие на електронната си поща.

При класиране ще се взема поради и подредбата на мечтаните детски ясли в заявката, като за всяко предпочитание ще се начисляват спомагателен брой точки. По този метод детето ще има опция да се класира по най-предходно предпочитание.

Двете огромни класирания ще се проведат през месеците май и август. При съществуване на свободни места в детските ясли  се плануват и други класирания. Съгласно условията на " Наредба №26/18 ноември 2008 година за устройството и активността на детските ясли, детските кухни и здравните условия към тях “ – " Децата се изписват от детските ясли на 1 септември в годината, в която навършват тригодишна възраст или по избор на родителите преди този период “.  В тази връзка приемът на децата в детски ясли ще се прави по авансово направен график от шефовете на детските ясли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР