От 10 октомври руската армия нанася масирани удари по инфраструктурата

...
От 10 октомври руската армия нанася масирани удари по инфраструктурата
Коментари Харесай

Действително ли Киев е мирен град?

От 10 октомври съветската войска нанася масирани удари по инфраструктурата на Украйна. Те се правят в отговор на дръзката терористична офанзива на 8 октомври против транспортен преход през Керченския пролив, свързващ Крим с Таманския полуостров. Според локалните управляващи 184 съветски ракети са били изстреляни по цели в Украйна единствено през първия ден от седмицата, в това число 60 по столицата и нейните покрайнини.

Киев би трябвало да заплати за незаконните заповеди на своите водачи. В града има починали и ранени, като броят им пораства с разчистването на отломките на местата, където са попаднали ракети. Лидерите на доста западни страни показват безпокойството си от " нападателните дейности на Кремъл ". Твърди се, че се нанасят удари по " мирни градове ". Да забележим - толкоз спокоен град ли е Киев?

НЕ САМО ЦЕНТЪР ЗА ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯ

Киев е освен голям метрополис, само че и огромен административен център, където се намират всички държавни министерства (включително военните и вътрешните работи), както и Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и други сходни организации.

Тук се простират нишките за надзор на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), националистическите формирования, бандите от задгранични наемници, както и диверсионни и разследващи групи, настоящи на съветска територия.

Киев също е огромен клъстер на отбранителната индустрия, в името на обезпечаването на непрекъсната работа на които енергийните уреди са ситуирани тук. Затова първото нещо на 10 октомври, което съветските „ Калибри “ удариха бяха топлоелектрически централи (ТЕЦ-3 и ТЕЦ-5), както и разпределителни станции. Спадът на напрежението в мрежата докара до прекъсване освен на градския електротранспорт, само че и на доста отбранителни предприятия.

Визуално показване на събраните в Киев мостри на оръжие, военна и специфична техника (ВВСТ), можете да получите, като посетите парка „ Патриот “ в Кубинка покрай Москва и намерите постройката под табелата „ Оръжейна галерия “. Общо има повече от 400 експоната, измежду които - бронетранспортьорът БТР-3E. Разработено от Харковското конструкторско бюро по машиностроене.

Морозов въз основата на руския БТР-80 и от 2001 година се създава от Киевския бронетанков цех (КБРТЗ). Базовата трансформация на БТР-3 включва бойния модул БМ-3 " Щурм ", чието въоръжение включва: 30-мм автоматизирано оръдие ЗТМ-1 или 2А72, коаксиална 7,62-мм картечница ПКТ, двойна пускова установка на противотанковата ракета. система " Бариера ".

Противотанкови трудности на майдана на Незалежността - знак на киевската милитаризация. Фото Ройтерс

КБРТЗ е учредена през 1935г. Днес прави диагностика, ремонт, поддръжка, главен ремонт и рационализация на бронирана техника. Включително на танкове Т-55, Т-62, Т-64, Т-72, гъсенични миноразпръсквачи, самоходни шасита за артилерийски системи 2С3 " Акация ", 2С4 " Лале " и 2С5 " Зюмбюл " и самоходни шасита на ЗРК " Кръг “, както и бронетранспортьори БТР-70, БТР-80 и коли на тяхна база. Сред новите стратегии на КБТРЗ е модернизацията на танка Т-72А до равнището на Т-72АМТ.

Сред трофейните експонати е и бронираната машина Козак-2, създадена от Неправителствени организации " Практика ", производител на специфична автомобилна техника и средства за сигурност. Започва активността си с откриването през 1993 година на столичния офис на ул. Металисти, 15. Работи по поръчки от банки и офиси, след това усвоява проектирането и производството на бронирани транспортни средства.

До 2020 година са събрани 4300 единици такива артикули, някои от тях са изнесени в Азербайджан, Грузия, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Нигерия, ОАЕ, Пакистан. Първоначално са употребявани шасита локално произвеждане, като КрАЗ-6322, въз основата на които е основана бронирана кола под закачливото име „ Крепост на колела “. Но колите, направени от непознати съставни елементи, станаха по-широко публикувани.

Козак-2 е издигнат на платформата Eurocargo 150 E28 на автомобилния колос Iveco, носи тежка картечница, система за ръководство на огъня на американски и западноевропейски единици и сателитна навигация благодарение на локалния комплекс CH-3210.

Доскоро Козак-2 се произвеждаше по поръчка на украинските правоохранителни органи, които обаче се оплакваха от високата цена. Това не е изненадващо, защото делът на вносните съставни елементи доближава 80%.

СЪЗДАТЕЛИ НА РАКЕТИ

Държавното Киевско конструкторско бюро " Луч " съществува от 1965 година Нейни експерти са създали противотанкови ракети " Бариера ", " Корсар ", " Комбат ", " Конус ", " Алта " и " Стугна ".

За Военновъздушни сили на Украйна се създават ракети: 80-мм неуправляема AR-8 с кумулативно-осколкова бойна глава и нейната поправена (според лъча на квантовия оптичен генератор) версия на AR-8L. Преди четири години " Луч " извърши първото тестово изстрелване на противокорабната крилата ракета " Нептун ". Серийното произвеждане това лято беше употребявано против кораби на съветския флот.

От 2001 година предприятието поддържа зенитните управляеми ракети (ЗРК) на комплекса " Бук " със задачата да удължи периода на употреба. „ Луч “ се занимава и с безпилотни летателни апарати (тип „ Сокол “), взе участие в модернизацията на хеликоптери Ми-24. И главната област на работа е управляема ракета за реактивна система за неведнъж изстрелване (РСЗО) " Алдер ", основана на руската РСЗО " Смерч ".

Днес доста се приказва за доставката на Украйна на американски РСЗО M-270 и M142 HIMARS. Основното средство за поразяване са ракети с диаметър 227 мм. Съответният индикатор за Алдер е 300 мм, тъй че неговият снаряд е доста по-тежък (800 кг) и по-смъртоносен. Обсегът на поразяване не отстъпва на " американците ": според от модификацията на снаряда той варира от 70 до 130 км, а най-новите разновидности - 200 км.

На базата на неуправляеми снаряди за Алдер бяха основани регулируеми. Това е създаването на КБ " Луч ". Продуктът има колан от газодинамични импулсни ръководещи кормила, които разрешават маневриране с високи претоварвания - схемата, датчиците и блоковете са заимствани от зенитната ракета PAC-3 Patriot на американската компания Raytheon.

При потребление единствено на инерционната система за ориентиране междинното отклоняване на ракетата е 50 м, при потребление на GPS промяна - към 7 м. С една дума, точността е същата като тази на американските M270 / M142.

Максималната скорост на ракетата за Алдер-M е към 1300 м / с, което е покрай ракетите S-300П/ ПС. Такъв бърз снаряд е сложна цел за съветските зенитчици. Поради това част от изстреляните снаряди доближават задачата, нанасяйки съществени вреди на обектите, охранявани от противовъздушната ни защита.

През ноември 2017 година в друго киевско дружество стартира монтажът и стартирането в употреба на индустриалната линия за корпуси на ракети за РСЗО Вилка. Държавно акционерно холдингово сдружение Артем (ГАХК Артем) е производител на управляеми ракети въздух-въздух, автоматизирани комплекси за подготовка и поддръжка на авиационни управляеми оръжия, противотанкови управляеми ракети, както и принадлежности и съоръжение за самолети.

Компанията се гордее със своята 130-годишна история. В допълнение към програмата Алдер създава гилзи за 152 мм артилерийски снаряди, което стана допустимо след модернизацията и обновяването на пресовото съоръжение.

Преди четири години се състоя откриването на първия стадий за произвеждане на 152 мм снаряди за артилерийската система „ Зюмбюл “. Въоръжените сили на Украйна са въоръжени както с теглени, по този начин и със самоходни разновидности. Между другото, за минута изхвърлят повече метал от прехвалената американска гаубица М777 с диаметър 155 мм.

След като усвои производството на 6-инчови снаряди, Артем се обърна към тематиката за по-малките калибри: 100, 120, 122 и 125 мм. Те също започнаха да се занимават с неуправляеми свръхзвукови ракети РС-80 " Оскол " с диаметър 80 мм за бойни хеликоптери и самолети.

Тъй като предприятието създава значими артикули за въоръжените сили на Украйна, то стана обект на въздушни набези. На постоянен брифинг на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков сподели:

„ На 26 юни съветските въздушно-космически сили поразиха четири високоточни ракети с въздушно изстрелване по цеховете на ракетостроителната корпорация „ Артем “ в Шевченковския регион на гр. Киев. ”

ЛЕГЕНДАРНИЯТ АРСЕНАЛ

Най-старото отбранително произвеждане на града е държавното дружество за особено съоръжение " Арсенал ". В него работят над хиляда чиновници.

" Арсенал " създава глави за самонасочване и системи за ръководство на противотанкови системи " Стугна ", " Скиф " и други, взе участие в производството на детайли на портативни зенитни ракети, както и снаряди за РСЗО " Алдер " и противовъздушни -корабни ракети " Нептун ".

Тук се създават и системи за колиматорна индикация, бордови образователни комплекси за авиацията, астроизмервателни системи, инерционни измервателни блокове и разнообразни оптични детайли. Гамата от създавани артикули прави Арсенал водещото дружество на оптико-механичната и оптико-електронната промишленост в Украйна.

Жулянският машиностроителен цех " Визар " е държавно дружество от военно-промишления комплекс на Украйна. Още в руско време се приготвяше производството на зенитни ракети от фамилията 5V55 за системата за противовъздушна защита S-300, сходни на тези, които преди този момент бяха усвоени от московските фабрики.

Според известия в локалните медии, от началото на 2008 година предприятието е имало опция да създава независимо ракети 5V55. Освен това те се занимават с удължение на живота и употребата на ракети за остарели противовъздушни системи C-125.

В Киев също има корабостроителници. На тях серийно се построяват бойни и десантни лодки. Образци на продуктите на киевските корабостроители могат да се видят в парка на кубинския родолюбец.

Например лодки от плана UMS-1000 с бордови номера BG-23 и BG-24. Те са проектирани като лодки прехващачи със скорост до 45 възела. Въоръжение - 12,7 мм картечница Утес-М. Построени от киевската компания UMS-BOAT през 2014-2016 година и предадени на Мариуполския отряд на Морската защита на Граничната работа на Украйна. По-рано (от 2011 г.) същият вид катери бяха издигнати и за Одеския отряд, където и до през днешния ден се употребяват за носене на патрулна работа.

Според проекта на военно-политическото управление на страната корабостроителният потенциал би трябвало да се употребява на първо място за построяването на " москитен " флот в размер на 38-40 единици.

Сред обектите, избрани за произвеждане на бронирани лодки, беше и киевският цех " Ленинска кузница " - едно от най-старите машиностроителни предприятия в Украйна. Историята на завода датира от 1924 година В началото на века той на практика не работи, до момента в който през 2012 година не получи първата поръчка от украинското военно ведомство за произвеждане на отбранителни артикули.

Факт е, че от известно време предприятието е благосъстоятелност на структурите на Петро Порошенко, олигархът, от 2014 до 2019 година президент на Украйна. До август 2015 година броят на чиновниците на завода се усили до 350 души и стана допустимо производството на високоскоростни лодки по локални планове и американски лиценз. Сред тях беше и потопената в Мариупол „ Лубна “, чийто стрелещ модул е изложен в Кубинка.

Общо в столичния район има доста десетки огромни, междинни и дребни компании, както от държавния тръст " Укроборонпром ", по този начин и работещи независимо и в това време произвеждащи съставни елементи за огромни национални производители на оръжия и военно съоръжение.

Ако приемем съществено поставената от съветския президент Владимир Путин задача за демилитаризация и денацификация на Украйна, всички предприятия, изброени нагоре и свързани с тях, би трябвало или да бъдат модифицирани, или унищожени.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР