От 10 месеца част от булевард 8-и декември в столицата

...
От 10 месеца част от булевард 8-и декември в столицата
Коментари Харесай

Строеж на сграда блокира 10 месеца ключова пътна артерия

От 10 месеца част от бул. " 8-и декември " в столицата продължава да е затворен. Причината - градеж на постройка, която е провокирала свлачище на булеварда през месец януари. Тогава са наложени санкции и наказателни постановления от страна на строителния надзор, издадена е заповед да се укрепи изкопът, само че такива дейности не са подхванати.

Собственикът има позволение за градеж на ров, само че няма позволение за градеж на постройка. Според ДНСК по този метод градежът става противозаконен. Движението сега на булеварда се реализира в другите две ленти. Според жителите те са ощетени във войната сред вложителя и администрацията на страната.

" Възложихме създаването на краткотрайна връзка, която да даде опция за основаване на още една лента, придвижването не е пуснато, тъй като не е безвредно, вложителят извърши противозаконни дейности " сподели пред Българска национална телевизия арх. Здравко Здравков, основен проектант на София.

По думите му укрепването на изкопа би трябвало да се случи в оптимално бърз период. Според жителите разширението на булеварда ще бъде потребно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР