От 10 години сигнализираме институциите за недостига на служители в

...
От 10 години сигнализираме институциите за недостига на служители в
Коментари Харесай

Как се вкарва оръжие в затвора?

От 10 години сигнализираме институциите за дефицита на чиновници в местата за отнемане от независимост. Сигнализираме и за недофинансирането на системата, за все по-зачестяващите набези против чиновници. Това зави ръководителят на синдиката на надзирателите Ивайло Григоров пред камерите на Нова телевизия.

"Във връзка с модерните европейски условия стават все по-облекчени режимите на лишените от независимост, което не е неприятно, тъй като води до събаряне на напрежението в тях. За сметка на това обаче равнището на техниката и състава на охранителиет са от преди 20 години ", сподели още той.

„ Ако имаше задоволително чиновници, нямаше да ги гони началникът на обществените служащи и чистачката, тъй като останалите чиновници са по постовете. Ако бяха тръгнали да ги гонят, трябваше пандизът да остане без нито един служител”, добави Григоров.

Ценоразписът за вкарване на телефон в килията стигал 100 лв.. Само за една промяна по тази скица някои надзиратели си докарвали приходи, равни на заплатите им за цялостен месец. Но да вкарват оръжие, което да предадат в ръцете на пандизчия и откакто самите те нямат право да носят револвер не граничело със здравия разсъдък.

„ Не отхвърлям, че има чиновници, които вкарват неразрешени вещим, само че поставяме неимоверни старания да се борим с това нещо. Не имам вяра чиновник да внесе револвер, тъй като той ще е първият убит с него. Нека органите на реда схванат по какъв начин е вкарано оръжието, аз нямам доверие да е някой от нас”, сподели шефът на надзорниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР