От 10 до 20 ваксини може да направи един личен

...
От 10 до 20 ваксини може да направи един личен
Коментари Харесай

До 20 ваксини може да слага личен лекар, в края на февруари може да започне 4-та фаза на имунизациите


От 10 до 20 ваксини може да направи един персонален доктор дневно. Това заяви заместник-председателят на УС на Български лекарски съюз (БЛС) доктор Николай Брънзалов по време на постоянния брифинг за разпространяването на ковид в страната, представен от БГНЕС.

Д-р Брънзалов уточни, че броя на ваксини раните дневно може и да се усили, само че това зависи от изискванията.

Той прикани българските жители да се обръщат към персоналните си лекари и да декларират, че желаят да бъдат ваксини рани. Масовата имунизация е предизвикателство, само че изцяло осъществимо. Нашите кабинети дават отговор изцяло на изискванията за слагане на имунизацията, сподели още доктор Николай Брънзалов.

Реалистично е от края на февруари да стартираме счетвърта фаза на ваксини рането. Това стана ясно пък от думите за здравния министър проф. Костадин Ангелов , съобщи Нова ТВ.

Ако Европейската комисия утвърди ваксини те на всички компании, България може да получи до 18 млн. дози, заяви ръководителят на Агенцията по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов , представен от Българска национална телевизия. Той подчертава, че през днешния ден или на следващия ден се чака Европейска комисия да излезе с решение за оксфордската ваксина. „ До юни, при двете утвърдени ваксини би било допустимо да се ваксини рат 1 млн. души. Ако имунизацията на Оксфорд получи позволение, 2 млн. да бъдат ваксини рани. Ако четвъртата ваксина получи позволение – 2,4 млн. души ще могат да бъдат ваксини рани, в случай че петата получи позволение, към този момент над 2,5 млн. души ще могат да се ваксини рат “, пресметна Кирилов.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов призна, че не се наскърбява от квалификации, които се вършат по негов адрес. „ Сигурен съм, че след време най-големите ми критици с признателност ще се подходят за всичко, което сме създали “, съобщи той.

„ Този толкова дребен вирус ни върна полезностите в живота. От една страна ограниченията дават резултат и всички би трябвало да сме удовлетворени от него. От друга страна обаче хората стартират да стават недоволни, стартира да им се изчерпва търпението, те си желаят живота назад. Ние не по-малко желаеме живота назад. Но с цел да се върнем в този живот, ние би трябвало да се върнем здрави “, посочи министърът.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР