От 1 юни влизащите в Турция граждани ще може да

...
От 1 юни влизащите в Турция граждани ще може да
Коментари Харесай

На ГКПП „Капъкуле“: Бързи PCR тестове за влизащите в Турция за 20 евро

От 1 юни влизащите в Турция жители ще може да си вършат на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле на българо-турската граница PCR тест за COVID-19 против 110 турски лири, което прави към 20 евро. Резултатите от проучването пък ще излизат за 30 минути. Това оповестява ръководителят на търговско-промишлената палата в пограничния град Одрин Реджеп Зъпкънкурт, представен от „ Анадолската организация “.

Представянето на отрицателен тест, изработен до 72 часа авансово, е наложително за идващите от чужбина в Турция. За да бъде осъществено взимането на пробите за проучванията, на границата е финансирано основаването на помещение посредством „ Митнически и туристически предприятия “ – организация, която има за цел да облекчи прекосяването на хора и артикули през Турция.

По думите на Зъпкънкурт мярката с бързите проби е главно ориентирана към туристите и търговците от България.

„ Ние всички акцентираме значимостта на идването на нашите български другари, на които разпореждаме очаквания за увеличението на стопанската система и търговията на напия град. Гостите на нашия град ще могат да вършат тези проби за 110 лири, до момента в който в България тези проби костват 90 лв. или към 500 лири. Тези, които пътуват зад граница от Одрин, също ще могат да си вършат такива проби за 240 лири “, споделя Зъпкънкурт.

Преди дни от търговско-промишлената палата в Одрин желаеха българските жители да могат да посещават Турция единствено със документ за имунизация или с документ за преболедуване от COVID-19.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР