От 1 юни ще бъдат изменени цените на клиничните пътеки.

...
От 1 юни ще бъдат изменени цените на клиничните пътеки.
Коментари Харесай

Увеличават цените на клиничните пътеки за детското и майчино здравеопазване

От 1 юни ще бъдат променени цените на клиничните пътеки. Това стана ясно след среща при премиера Бойко Борисов. На срещата участваха ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров, с представителят на Сдружението на регионалните лечебни заведения доктор Тодор Черкезов и с ръководителят на Националното съдружие на общинските лечебни заведения в България доктор Неделчо Тотев. На диалозите бяха също министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, заместник-министърът Жени Начева и шефовете на „ Пирогов “ и Александровска болница проф. Асен Балтов и доцент Костадин Ангелов в качеството им на представители на сдружението на държавните лечебни заведения.

Всички участници в диалозите при премиера се сплотиха към решението предпочитано да бъдат увеличени цените на клиничните пътеки, свързани с детското и майчино опазване на здравето. Също по този начин беше разискван механизмът, по който лечебните заведения да получат спомагателни средства през второто полугодие на годината през бюджета на Министерството на здравеопазването и посредством нарастване на цени на клиничните пътеки по линия на здравната каса.

„ На днешната намира се реализира съглашение по най-бързия метод да се премине към договаряния още през тази година за повишение на цените на пътеките, които са най-недофинансирани. В случая приказваме главно за пътеки, които финансират лекуване на деца и бременни. Т.е. концентрираме се върху майчиното и детското опазване на здравето “, съобщи доктор Маджаров.

Той уточни, че по този метод БЛС декларира, че с изключение на парите, обезпечени от държавното управление за отдалечени региони, би трябвало да се върви и към повишение на цените на клиничните пътеки.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР