От 1 юни националните власти започнаха трансфер на всички текущи

...
От 1 юни националните власти започнаха трансфер на всички текущи
Коментари Харесай

Кьовеши: ЕП няма да се намесва в работата на българската прокуратура

 " От 1 юни националните управляващи започнаха трансфер на всички настоящи следствия, които спадат в обсега на Европрокуратата. Трябва да решим дали да ги продължим или да ги върнем към националните управляващи. Получаваме сигнали от жители, НПО-та, компании от цяла Европа. Всички ще бъдат оценени и ще проведем следствие, в случай че е налична задоволително информация ", разгласи европейският основен прокурор Лаура Кьовеши на конференция в София.

" Ние имаме обвързване на сътрудничим и да сме в непрекъснат контакт с националната прокуратура. Няма да се намесваме в работата на българската прокуратура, а ще сътрудничим ", съобщи Кьовеши.

" Ако българските жители имат информация, която считат, че е значима за нас, може да я рапортуват на уеб страницата на европейската прокуратура, като всеки сигнал може да бъде подаден на български език или на останалите езици в границите на Европейски Съюз. Всеки сигнал ще бъде разследван, акцентира Кьовеши ", прикани тя. 

Тя заяви, че идната седмица ще бъде открита нова процедура за избор на български прокурори в Европейската прокуратура. Това е било контрактувано по време на срещите й с прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет и основния прокурор Иван Гешев. Всички оферти се правят оценка по вътрешни критерии на Европейската прокуратура. " Надявам се напълно скоро да имаме ново предложение от България за тези (шест свободни - бел.ред.) позиции ", сподели Лаура Кьовеши.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР