От 1 юли всички всички пенсии ще бъдат повишени с

...
От 1 юли всички всички пенсии ще бъдат повишени с
Коментари Харесай

Министър Гьоков: Стремежът ни е с увеличението на пенсиите и доходите да компенсираме инфлацията

От 1 юли всички всички пенсии ще бъдат нараснали с 10%. Към тях ще се прибавят в този момент изплащаните добавки от 60 лева и самостоятелните изравнителни добавки за хората, чийто общ пенсионен приход през януари 2022 година е бил по-нисък по отношение на декември 2021 година “

Това сподели министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков в изявление за предаването „ Неделя 150 “ на БНР. Той увери, че след идното осъвременяване на 1 юли пенсиите няма да бъдат по-ниски от това, което хората са получавали преди този момент и добави, че отпуснатите по-назад във времето пенсии ще бъдат увеличени с по-голям % и ще се приближат до тези, които се отпускат сега.  

Правителството прави всичко допустимо да поддържа хората и бизнеса в изискванията на висока инфлация. Стремежът ни е с увеличение на пенсиите и приходите да компенсираме инфлацията. Работим доста съществено и по тактика за приходите, добави министър Гьоков. Тя ще включва и механизъм за увеличение на минималната заплата, който да обвързва размера й с този на междинната заплата за страната.

„Мисля, че опциите на бюджета ще разрешат да продължи поддръжката за бизнеса поради високите цени на електроенергията“, сподели министър Гьоков. Той акцентира, че се спекулира с изказванията за липса на управническа стратегия на държавното управление й предвижда цялостен мандат на ръководещата четворна коалиция. Спазваме ли съдружното съглашение, тази коалиция ще има дълъг живот“, сподели министър Георги Гьоков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР