От 1 юли таванът на пенсиите ще се увеличи до

...
От 1 юли таванът на пенсиите ще се увеличи до
Коментари Харесай

Таванът на пенсиите става 1200 лева от юли

От 1 юли таванът на пенсиите ще се усили до 1200 лв.. Помяната ще важи за всички пенсии, с което отпада предлагането за унищожаване на тавана на новоотпуснатите пенсии. Енергийните помощи за небогати се усилват с 50% също от следващата година.
Синдикатите са се споразумели с държавното управление след среща при премиера Бойко Борисов, оповестява БНР. Синдикатите и държавното управление са се разбрали да образуват работна група, която да създаде по-справедлив метод за оценка на работата на хората, заети в бюджетната сфера. Така обещаното нарастване с 10% на средствата за техните хонорари ще се разпределя съгласно положения труд, оповестява президентът на КНСБ Пламен Димитров.

На срещата е контрактувано, че от следващата година ще има нарастване с 50% на парите от бюджета за енергийно бедните. Димитров разяснява, че към момента се разискват разновидностите по какъв начин спомагателните средства да бъдат разпределени – като нарастване на сумите за хората, които в този момент получават помощ като енергийно небогати, или посредством разширение на критериите за приемане на такава държавна помощ, с цел да може да обхване повече хора, добавя БНР.

“50 % от досегашните заложени в бюджета за актуалната година, което по груби сметки, наши най-малко, прави някъде малко над 40 милиона лв. “, разяснява Димитров.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР