От 1 юли минималната заплата в Румъния става 3700 леи,

...
От 1 юли минималната заплата в Румъния става 3700 леи,
Коментари Харесай

Новата минимална заплата в Румъния предизвика дива завист в България

От 1 юли минималната заплата в Румъния става 3700 леи, което е около 1454 лв.. Увеличението беше гласувано от държавното управление в Букурещ, оповестява Радио " Румъния ".

В момента почти 760 000 чиновници се възползват от минималната брутна заплата, обезпечена при погашение, сподели държавният представител Михай Константин. Повече от 1,8 милиона чиновници ще се възползват, т.е., всички чиновници, които са в диапазона на заплатите от 3300 до 3700 леи.

Премиерът Марсел Чолаку посочи при започване на съвещанието на кабинета, че с увеличението на минималната заплата се прави значима стъпка за приближаване до равнището, изисквано от европейската инструкция в региона. 

Ръководителят на румънското държавно управление искаше да подчертае, че Министерството на труда и обществените сътрудници към този момент работят по механизма, който ще вкара европейската минимална заплата в Румъния до ноември. 

Формулата ще вземе поради покупателната дарба, равнището на приходите, междинната брутна заплата и продуктивността на труда, изясни министър председателят, написа БНР.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР