От 1 юли минималната работна заплата да стане поне 850

...
От 1 юли минималната работна заплата да стане поне 850
Коментари Харесай

Законопроект на БСП предвижда от 1 юли минималната заплата да е поне 850 лв.


От 1 юли минималната работна заплата да стане най-малко 850 лв., планува импортиран от Българска социалистическа партия план за промени в Кодекса на труда. Той  ще се разисква в комисията по трудово законодателство към Националния съвет за тристранно съдействие във вторник.
Предложението на депутати от " Българска социалистическа партия за България " планува изменение на текстовете от Кодекса на труда, свързани с неотдавна признатия от Народното събрание нов механизъм за установяване на минималната работна заплата. Той планува тя да е 50 % от междинната за интервал от 12 месеца.
Социалистите оферират по изключение за 2023 година размерът на минималната заплата да бъде избран от държавното управление в период до 31 май и да се ползва от 1-и юли, като би бил в диапазона 850-890 лв..
В претекстовете на законопроекта е посочено, че на фона на инфлацията няма съображение да се чака началото на 2024 година, осведоми БНР.
В комисията по осигурителни връзки към тристранката, също във вторник, ще бъдат разисквани и два плана, импортирани от Българска социалистическа партия, за промени в Кодекса за обществено обезпечаване. Единият е за преизчисляване на пенсиите, а вторият - за обвързване на компенсацията за развъждане на дете до 2-годишна възраст с минималната заплата.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР