От 1 юли минималната пенсия ще бъде увеличена с 56

...
От 1 юли минималната пенсия ще бъде увеличена с 56
Коментари Харесай

От 1 юли минималната пенсия ще бъде увеличена с 56 лв.


От 1 юли минималната пенсия ще бъде увеличена с 56 лева С признатите текстове се подсигурява, че не могат да бъдат употребявани парите от Сребърния фонд за финансиране на настоящи потребности
От 1 юли минималната пенсия за стаж
и възраст ще бъде 523,04 лв.. Това взеха решение депутатите при окончателното утвърждение на новото удължение на Бюджет 2022. То влиза в действие от 10 юли и е със период до 31 юли, до когато би трябвало да бъде гласуван постоянен бюджет за актуалната година, споделя БНР.
С признатите текстове се подсигурява,
че не могат да бъдат употребявани парите от Сребърния фонд за финансиране на настоящи потребности.

До момента след нарастването през предходната година всеки четвърти или над половин милион души у нас взимаха минималната пенсия от 467 лева
Това значи, че покачването е с 56 лева
Пенсиите от 1 юли автоматизирано би трябвало да бъдат увеличени с 12% по настоящото сега “швейцарско предписание ” – с 50% от инфлацията и с 50% от растежа на междинния застрахователен приход за предходната година. Но за смяната на обществената пенсия за напреднала възраст е належащо решение на държавното управление.
Вдигането на минималната пенсия по принцип става с решение на Народното събрание.
Но с плана за удължение действието на бюджета от служебното държавно управление оферират отговорността за повишение на минималната пенсия да бъде трансферирана на държавното управление – без значение дали е служебно или постоянно.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР