От 1 януари започна свободната продажба на марихуана в американския

...
От 1 януари започна свободната продажба на марихуана в американския
Коментари Харесай

Радост! Марихуаната вече се продава свободно в Калифорния

От 1 януари стартира свободната продажба на марихуана в американския щат Калифорния. В щата се основава най-големият контролиран пазар за продажба на лекия опиат за развлекателни цели в света.
В Калифорния всеки, който желае да си закупи от лекия опиат, ще може да го направи напълно свободно. Единственото изискване е да има навършени 21 години. В щата се позволява продажбата на марихуана до 28 грама. Пациенти могат да закупуват неограничени количества, само че след показване на рецепта от доктор и са закупили специфична здравна карта.

Мерилин Йеркович е един от тези хора, които употребяват канабиса, с цел да облекчат болките си, породени от разнообразни заболявания. Имам астма, изострен артрит, остеопороза и висока трошливост на костите. Използвам марихуана, с цел да облекча треперенето си и резултата от многото медикаменти, които одобрявам. "

Разбира се, има и хора, които използват марихуана освен за медицински цели. Те са правили това, до момента в който още е имало възбрана върху лекия опиат.

Ян Андерсън, покупател на марихуана: " Преди 40 години бях задържан, че продавам. Сега всичко е прелестно. "

Колорадо, Вашингтон, Орегон, Аляска и Невада първи вкараха легалната приложимост на марихуана за забавление, което е контролирано от управляващите с лицензи и данъчно облагане. По-късно тази година Масачузетс и Мейн ще се причислят към тази група. Според специалисти единствено пазарът за продажба на марихуана в Калифорния ще бъде за няколко милиарда $ годишно и се чака да генерира минимум 1 милиард $ за година от данъчни доходи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР